Laptop

Laptop
5 (100%) 5 szavazat
laptop
laptop

Laptop – de mégis milyen?

Nagyon jó kérdés, milyen laptopot is szeretnék? Mire használnám: munkára, csak internetezésre, játékra a gyereknek?

Milyen méretű legyen? Kicsi, mint egy tablet(8,9-14-ig), vagy a közepes méretűt válasszam(14,1-15,6-ig), netán legyen óriás(17-18,4) colos?

Akkor ott van még a merevlemez is. Mérete lehet 8-2500GB-ig. Milyen gyors rendszerbetöltést szeretnénk (HDD vagy SSD)?

Laptopunkban mennyi Ram legyen? 4-32 GB-ig.

Processzor típusa is lehet: Intel Core, ennek fajtái: m3, m5, m7, I3, I5, I7, Intel Dual Core, Intel Atom, Intel Celeron, Intel Pentium és még sorolhatnám.

A processzor órajele 0,8-3,2 GHZ is nagyon fontos.

Na persze a laptop márkájáról is szót kell ejteni, mert az sem mindegy. Asus, Lenovo, Aser, Dell, Fujitsu, Siemens, Apple, Toshiba, Hp és ezzel még nem jutottam a sor végére.

Fontos kérdés még az is, hogy hány darab USB csatlakozás legyen? 2.0 esetleg 3.0? HDMI kimenetet használok-e? Kártya olvasót is szeretnék? A lemez meghajtók már mind DVD író-olvasó egység.

A gyártók általában egy előre összekészített rendszert kínálnak eladásra.

Ha még nem sikerült teljesen belezavarodni a számok és kifejezések világában, még a laptopok operációs rendszere sem egyforma. A legelterjedtebb a windows rendszer, a linux-ot is sokan kedvelik és nem utolsósorban az Apple-nek az ios rendszere.

Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, melyik lenne számunkra a legmegfelelőbb, kérjük ki az eladó, informatikus vagy hozzáértő barátunk tanácsát!